Uw Rugspecialist

“Laat rugklachten niet langer meer uw leven bepalen!”

Rugklachten die komen en gaan, waar u geen grip op kunt krijgen en waardoor u maar in die vicieuze cirkel blijft zitten. Een acute pijnscheut in de rug, hernia of zeurende pijnklachten in de benen. Een beeld dat we allemaal wel herkennen.

Fysiotherapie de Oversteek biedt u hierin een oplossing. Met onze jarenlange ervaring, diverse specialisaties op het gebied van wervelkolomgerelateerde klachten en unieke meet- en behandelapparatuur gaan we geen rugklacht uit de weg. Maar boven al weten we wat er voor nodig is om te herstellen en nemen geen genoegen met: “u moet er maar mee leren leven”.  Wij gaan verder daar waar anderen niets meer voor u kunnen betekenen en pakken niet alleen de symptomen aan, maar kijken juist verder. Van lichaamshouding tot inzet van compensatiestrategieen en van werkplek tot slaaphouding. Alle ‘puzzelstukken’ worden bekeken om voor u tot een duurzame oplossing te komen voor die vervelende rugpijn, zodat u weer kunt gaan genieten van die dingen die echt belangrijk voor u zijn!

Fysiotherapie_de_Oversteek_David_website_Gratis_Rugscan

Rugklachten

Rug-, bekken- en nekklachten komen veel voor in ons land en veroorzaken veel leed. Naar schatting zal ongeveer 80-87% van de bevolking in zijn of haar leven een periode van rugpijn doormaken. Bij ongeveer 8% van de mensen worden deze klachten chronisch en kan dit uiteindelijk leiden tot een permanent functieverlies.

In het algemeen blijkt het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om de exacte oorzaak van de rugpijn te bepalen. Bij ruim 80% van de problemen is het dan ook een zogenaamde a-specifieke rugklacht. Door de pijn zijn we dan vaak geneigd om inactief te worden of de rug juist te ontzien. Uit onderzoek blijkt dat een tekort aan lichamelijke activiteit en te zwakke rug- en buikspieren een belangrijke oorzaak zijn voor de rug- en nekproblemen. Daarnaast spelen ook een (zelfaangewende) verkeerde houding en ongezonde levensstijl een belangrijke rol.  Vaak komen we door rugklachten in een vicieuze cirkel; door de pijn gaan we minder bewegen, waardoor de lichamelijke conditie en functie van de gewrichten slechter worden en de klachten alleen maar erger worden.

DAVID BACK therapie

David Spine Concept is de laatste 30 jaar uitgegroeid tot leider van wetenschappelijk gestuurde medische revalidatie-apparatuur. Gericht om op een onderbouwde manier mobiliteit, kracht en spinale coördinatie te verbeteren.

Het doel van de David Back therapie is om de vicieuze cirkel te doorbreken en de rugpijn te laten afnemen. Door middel van de speciaal ontworpen toestellen kan de training veilig en gedoseerd opgebouwd worden. De apparatuur is zo ontworpen dat ze maar één beweging toelaten, zonder de mogelijkheid tot compenseren waardoor alleen de juiste aansturing en spieren gebruikt kunnen worden.

Fysiotherapie_de_Oversteek_Nijmegen_Noord_wervelkolom

Gerichte beweging met gecontroleerde belasting zorgt voor een optimale en functionele training voor de wervelkolom, wat zorgt voor optimalisatie van de aansturing, kracht en stabiliteit van de wervelkolom.

De DAVID BACK therapie heeft een gemiddelde successcore van 85-87% na het doorlopen van de volledige therapie. De DAVID-behandelingen worden vrijwel altijd gecombineerd met andere benodigde behandelmethoden.

Fysiotherapie_de_Oversteek_Cath_Williamson

MediMouse rugscan

Wanneer de rugklachten geleidelijk aan, zonder duidelijke oorzaak of zonder trauma zijn ontstaan, zijn er vaak op een röntgenfoto of zelfs MRI-scan geen afwijkingen te zien. Dit komt omdat er geen ‘beschadigingen’ zijn aan spieren of gewrichten en de onderzoeken plaatsvinden in een ruststand van de rug (staand of liggend). De pijnklachten worden echter veelal veroorzaakt tijdens beweging of in bepaalde houdingen door het niet goed functioneren van de spieren en gewrichten. 

Met de MediMouse rugscan wordt er een bewegingsanalyse van uw rug en bekken gemaakt wat juist de beweeglijkheid van uw wervels t.o.v. elkaar in kaart brengt. Er wordt gekeken of de wervels de benodigde beweeglijkheid hebben en de rug in totaliteit goed functioneert.  De scan wordt tevens uitgevoerd in 3 standen van de wervelkolom (rechtopstaand, voorover- en achterovergebogen) wat een beeld geeft over de totale beweeglijkheid van uw rug. Hierdoor komen vaak problemen aan het licht die via andere onderzoeksmethoden niet zichtbaar zijn;  er is dus daadwerkelijk iets aan de hand met uw rug, ook al is er op een MRI-scan of röntgenfoto niets te zien!

objectief

Doordat de rugscan rechtstreeks op het scherm wordt getoond, heeft u direct objectief inzicht in uw klacht. Blokkades of bewegingsdysfuncties worden middels cijfers en figuren getoond.

Inzichtelijk

De scan wordt in 3 houdingen (rechtopstaand, voorover- en achterover gebogen) uitgevoerd waardoor nooit eerder aangetoonde klachten duidelijk worden en u eindelijk inzicht krijgt in de oorzaak van uw klachten.

Evaluatie

De rugscan is ook uitermate geschikt om de voortgang van de behandeling te monitoren. Verbetering in beweeglijkheid van uw rug wordt nu ook zichtbaar in kaart gebracht.

Betrouwbaar

De MediMouse is volledig valide en betrouwbaar getest. Hierdoor krijgt u telkens een correcte meting, ongeacht welke therapeut de scan afneemt.

Fysiotherapie_de_Oversteek_Rugpijn_Rugscan_rugmeting
Medi Mouse Nijmegen Noord Fysiotherapie de oversteek scan pijn Oosterhout

“Als u ook niet langer meer belemmerd wil worden door uw rugklachten of vragen heeft over uw specifieke klacht, neem dan contact met ons op!”