Behandelingen

“Fysiotherapie de Oversteek biedt u diverse specialisaties en behandelmogelijkheden”

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) en BIG-geregistreerd.

Al onze behandelingen zijn er op gericht om u ook daadwerkelijk voor langere tijd van uw klachten af te helpen of te verminderen. Er wordt verder gekeken dan enkel uw symptomen. Bij iedere klacht wordt de bron/oorzaak aangepakt en niet alleen het gevolg, worden compensatiestrategieën uitgeschakeld en externe factoren (werk- en slaaphouding, stress etc.) nader bekeken om te zorgen voor een écht blijvend herstel.

Bij Fysiotherapie de Oversteek heeft u alle behandelmogelijkheden onder één dak en hoeft u niet naar een andere locatie wanneer een andere therapeut of behandeling nodig is. Er wordt geinvesteerd in nieuwe, wetenschappelijke bewezen, behandelmethoden of u ten alle tijden de beste zorg te kunnen leveren. Zo zijn we in de regio uniek met het aanbieden van David Back therapie,  High Power Lasertherapie, echografie en nieuw in 2024; shockwave therapie! 

Tevens zijn er binnen het CWZ diverse samenwerkingsverbanden met verschillende artsen en disciplines wat zorgt voor optimale mogelijkheden voor iedere cliënt. 

ALGEMENE (SPORT)FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie_de_Oversteek_Marco_de_Kruif

U kunt bij ons terecht voor al uw klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Samen met u gaan we een plan van aanpak opstellen met welke vorm van therapie geschikt is voor uw klachten. Van artrose tot hoofdpijn en van rugklachten tot revalidatietrajecten, wij hebben voor al uw klachten een passende behandeling.

Met twee ex-topsporter en een golffysiotherapeute bent u ook voor al uw sportgerelateerde klachten op het juiste adres. Tevens hebben we nauwe contacten met sportarts dr. R. Vesters van het CWZ (en arts van het Nederlands volleybalteam).

MANUELE THERAPIE

Fysiotherapie_de_Oversteek_Twan_Schwanen

Het Mulligan Concept is een methode om gewrichten op een pijnloze wijze te mobiliseren en te herstellen in de normale beweeglijkheid en functie van het gewricht. In de gangbare manuele therapie zijn de mobilisatietechnieken meestal passief, in tegenstelling tot Mulligan, waarbij van de patient een actieve beweging wordt gevraagd terwijl de therapeut het gewricht in een pijnvrije uitgangshouding houdt. Door op deze manier in de beperkte richting te bewegen treedt vaak in korte tijd een spectaculaire verbetering op in de beweeglijkheid van het gewricht.

BEKKENPIJNTHERAPIE

Bekkenpijn kan ontstaan door een klap of val op het bekken waardoor de botdelen van het bekken niet goed meer sluiten. Tevens ontstaan er veel klachten gedurende de zwangerschap, waarbij banden en kapsel van het bekken losser worden, wat kan leiden tot instabiliteit of zelfs asymmetrie. Dit kan pijnklachten aan bil, bekken en onderrug tot gevolg hebben, al dan niet met uitstraling naar de benen. Met de bekkentherapie van C. Röst wordt er gewerkt aan het herstel van de symmetrie van het bekken en toename van stabiliteit en kracht.  Al onze therapeuten zijn opgeleid voor bekkenpijn.

DRY NEEDLING

Fysiotherapie_de_Oversteek_Dry_Needling_01

Door overbelasting, stress of houdingsproblematiek kunnen zich afvalstoffen ophopen in uw spieren en de spier uit balans raken, wat zich uit in ‘knopen’, oftewel triggerpoints. Hierdoor kunnen uw spieren stijf of vermoeid aanvoelen, maar kan het zelfs leiden tot uitstralende tintelingen, (hoofd)pijn of verminderde kracht. Met dry needling kunnen we deze knopen aanprikken, waarbij een korte spiersamentrekking ontstaat, de ’twitch’. Hiermee herstelt de spierfunctie zich weer, treedt er ontspanning van de spier op, stimuleert het de doorbloeding en werkt het pijndempend.

Wilt of ondergaat u dry needling in de behandeling dan is dit Consent formulier Dry Needling website van toepassing. Lees dit goed.

DAVID BACK CONCEPT

Fysiotherapie_de_Oversteek_Nijmegen_Noord_wervelkolom

Rugpijn is de meest voorkomende en terugkerende klacht in onze samenleving. Met de geavanceerde DAVID Back apparatuur is er nu een effectieve oplossing gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. De apparatuur is ontwikkeld om compensaties uit te schakelen en op een functionele wijze de mobiliteit, kracht en coördinatie van uw rug weer te optimaliseren. Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van wervelkolomgerelateerde klachten.

MEDICAL TAPING

Fysiotherapie_de_Oversteek_Medical_Taping

Medical taping is geen behandeling op zich, maar wordt als combinatietherapie aangeboden en kan het herstel bevorderen en een spier of gewricht extra ondersteunen. Medical taping werkt pijndempend, verstevigend, ontspannend en bevordert de doorbloeding voor een beter herstel. Medical taping kan tevens gebruikt worden bij oedeemklachten en heeft een positief effect in het verminderen van hooikoortsklachten.

SHOCKWAVE

Shockwave therapie wordt veelal gebruikt bij het behandelen van chronische pijn en peesaandoeningen en calficaties in spieren of pezen. 

Shockwave therapieis een behandelvorm waarbij er gebruik wordt gemaakt van schokgolven. Krachtige trillingen van de drukgolf worden door een behandelkop richting de pijnlijke plek in het lichaam gestuurd. Deze drukgolf zet het lichaam aan tot het activeren van lichaamseigen genezing. De schokken zorgen voor een microtrauma op het aangedane weefsel. De doorbloeding wordt verbeterd en het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. 

HIGH POWER LASERTHERAPIE

Fysiotherapie_de_Oversteek_Nijmegen_Noord_Lasertherapie_ASA

De behandeling kan worden ingezet bij Long-COVID,  peesklachten (zoals tenniselleboog of springschenen), slijmbeursontstekingen en vele soorten (aanhoudende) pijnklachten waarbij andere behandeling niet effectief is.

Lasertherapie is een therapie die licht gebruikt om fysiologische genezingsprocessen van het lichaam te verhogen en versnellen. De laserstraal wordt op de huid gericht, zodat lichtenergie (fotonen) de weefsels binnendringt en geeft een fotochemische, – thermische en -mechanische interactie, met het weefsel.  Lasertherapie versterkt het immuunsysteem, optimaliseert celfuncties in het geblesseerde gebied en ondersteunt zo het vermogen van het lichaam om sneller te genezen bij blessures of klachten.

ECHOGRAFIE

Fysiotherapie_de_Oversteek_Nijmegen_Noord_Echografie

Door middel van echografie kunnen we zelf ‘in’ het lichaam kijken en helpt het de klacht beter te begrijpen. Echografie is in eerste instantie bedoeld om het diagnostisch proces te verbeteren en de vermoedens omtrent een lichamelijke klacht te bevestigen of ontkennen. Zo zijn veel van de pathologieën (bursitis, calcificaties, rupturen etc..) zichtbaar te maken met echografie. En ook verandert een echo regelmatig het behandelplan doordat zaken aan het licht komen die anders onopgemerkt blijven.

Kortere wachttijd, sneller de uitslag en goedkoper dan in het ziekenhuis of kliniek. Voor de echografie hanteren we een tarief van €69,00.

PERCUTANE ELEKTROLYSE

Fysiotherapie_de_Oversteek_Epte_Percutane_Elektrolyse

Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan spieren en pezen. Onder geleide van de echografie (u kunt dus meekijken) wordt op de plaats van het probleemgebied een dunne naald ingebracht, wat door de echo dus heel nauwkeurig gebeurt. De naald is vergelijkbaar met die van dry needling. Deze naald zal stroom geleiden precies op die plek waar de kwaliteit van de spier/pees het slechtst is. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH-waarde ontstaat, bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van een groeihormoon. Dit zorgt voor stimulatie van het herstel en afname van pijn.

KAAKFYSIO

CRAFTA is een afkorting voor Cranio Faciale Therapy Academy. Dit specialisme binnen de fysiotherapie is gericht op het behandelen van klachten in de nek-, hals- en kaakregio. Daarnaast heeft de CRAFTA-therapeut specifieke kennis van schedelstoornissen.

Heb je moeite met het openen van je mond tijdens eten of doet het zelfs zeer? Ervaar je spanning in de kaakspieren, doe je knarsetanden of heb je veel hoofdpijn? Kaakfysiotherapie kan je helpen!

MEDISCH SPORTEN

Fysiotherapie_de_Oversteek_Nijmegen_Noord_Fitness_Oefenzaal

Oefentherapie is essentieel voor uw herstel. In onze uitgebreide en moderne oefenzaal kunnen we werken aan uw mobiliteit, kracht en stabiliteit, specifiek afgestemd op uw klachten.

Is een sportschool u net een stap te ver of wilt u gewoon goede, deskundige en persoonlijke begeleiding? Wij hebben kleinschalige oefengroepen (3-4 personen) voor ieder niveau en ieder doel.

RUGSCAN

Fysiotherapie_de_Oversteek_Rugpijn_Rugscan_rugmeting

Met de medi-mouse maken we een bewegingsanalyse van uw wervelkolom en brengen we de beweeglijkheid van uw wervels in kaart. Hierdoor kunnen klachten worden verklaard waar u al jarenlang mee loopt en die op een MRI-scan of röntgenfoto niet zichtbaar zijn.

DUIZELIGHEIDSTHERAPIE

U zult wellicht niet meteen denken aan fysiotherapie bij duizeligheidsklachten. Toch kan de fysiotherapeut u hierbij helpen waarbij het kan gaan om problemen aan het evenwichtsorgaan (oor), blokkades in bijvoorbeeld de nek of spierspanning. Door middel van een speciale behandeltechniek kan draaiduizeligheid snel en eenvoudig verholpen worden.

Voor alle klachten een passend antwoord!

Heeft u toch nog vragen over een bepaalde behandelmethode of wilt u weten of een van de behandelmethoden geschikt is voor uw klacht?  Schroom niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! 

“Heeft u vragen over een behandelmethode? Stel uw vraag via info@fysiotherapiedeoversteek.nl”